head_banner

Nyheter

Nitrogen er en inert gass;egnet for et bredt spekter av industrielle applikasjoner.Den dekker en rekke aspekter ved produksjon av kjemikalier, prosessering, håndtering og frakt.Nitrogen brukes oftest som rensegass fordi den ikke er reaktiv og har utmerkede teppeegenskaper.Fjerning av forurensninger, prosessstrømmer i strippemetoder og sprøyting er noen få steder hvor nitrogen brukes.Den brukes også til å lagre eksplosive forbindelser trygt og forhindre eksplosjoner av brennbare støvflekker.

Visste du?To tredjedeler av all nitrogen som produseres av industrier over hele verden selges som gass.Til sammenligning selges en tredjedel som væske.Siden nitrogen er en inert gass, brukes den i en atmosfære der oksygen utgjør brann-, oksidasjons- og eksplosjonsfare.Nitrogen er fargeløst, luktfritt og kan bygge flere bindinger med mange grunnstoffer og forbindelser.Nedenfor er noen eksempler på industriell bruk av nitrogengass:

Mat industri:

Nitrogengass gir en ureaktiv atmosfære.Derfor kan det bidra til å bevare bedervelige varer og brukes i næringsmiddelindustrien for å forsinke harskning og andre oksidative skader som oppstår på mat.

Belysningsindustrien:

Wolfram er et metall som forbrennes i nærvær av oksygen;dette er hovedårsaken til at en ikke-reaktiv gass som nitrogen brukes inne i pærer.Nitrogen er også billigere sammenlignet med andre inerte gasser som argon, helium eller radon.

Stålproduksjon:

Smelting, øseprosess og støping av stål er noen få tilfeller når nitrogen brukes.Nitrogen påvirker direkte hardheten, formbarheten og aldringsegenskapene til stål.

Dekkfylling:

Nitrogen er tørt og inneholder ingen fuktighet;dette forhindrer derfor rust på dekkfelger.Nitrogen brukes til å blåse opp racer-, vei- og flydekk, da det ikke varmes opp raskt og opprettholder konsistent trykk over lengre tid.

Ølproduksjon:

I noen øl som stouts og britisk øl, brukes nitrogen som erstatning eller sammen med karbondioksid, da det produserer mindre bobler som gjør det lettere å dispensere øl.Nitrogen brukes også til å lade pakking av ølbokser og flasker.

Brannslokkingssystemer:

Tilstedeværelsen av oksygen gjør at brannen brenner rikere og sprer seg raskt.Nitrogen brukes i brannslokkingssystemer for å redusere oksygenkonsentrasjonen, og dermed slukke brannen raskt.

Kjemisk industri:

Under prøvepreparering eller kjemisk analyse er nitrogen den mest brukte gassen.Det hjelper til med volumreduksjon og konsentrasjon av de kjemiske prøvene


Innleggstid: 23. august 2022